Странице

среда, 20. јул 2016.

Pakovanje! :)




.Zdravo ljudi! :) Ako ste pročitali prethodni post možda znate da sam imala nekih "tehničkih" problema, pa nisam mogla da pišem. :) No, sada je sve rešeno. :) Već sutra uveče ću biti na putu za Grčku, pa sam dobila inspiraciju da napišem post o stvarima koje će vam trebati na putovanju i na odmoru, neke osnovne. :) Biću tamo desetak dana, napisala sam nekoliko postova i sada ću da ih zakažem pa neće biti zaostatka s blogom. Možda tamo uhvatim internet (ako ga bude) da pročitam poneki vaš post, ali sumnjam..No, da krenemo mi na temu posta, danas vam predstavljam 11ajvažnijih stvari koje morate poneti na odmor i putovanje! (ne računam odeću jer se podrazumeva). I da, izvinite na kvalitetu slika, žurila sam. :)


1. Krema za sunčanje 



Da, ovo se podrazumeva, naravno. Možete kupiti kremu za sunčanje i kada stignete na odmor, ali ovako je lakše. Nije bitno da li idete na tropsko ostrvo ili neku random zemlju, letnje vrućine su svude i bez kreme ili losiona ne možete. :)

2. Voda


Da, ovo se i više nego podrazumeva. Treba vam bar dva litra po osobi ukoliko put traje jedan dan, i slično. Savetujem da ponesete i zalihe vode za prva 2 - 3 dana, jer ko voli da na odmoru ide u prodavnicu? (sem da se kupuju suveniri i lokalna hrana i slatkiši, naravno :D)

3. Sokovi


Da, u putu ponesite i par flašica soka. I nekoliko velikih u mini frižideru, jer opet ne želim čim stignem da idem u prodavnicu, a većina nas čim stigne samo želi da baci kofere sipa čašu soka i sedi na terasi. (ok, bar ja)

4. Higijena i lekovi 


Ja nisam za isprobavanje šampona, pasti za zube i slično čim stignete na odmor. Jer, neće sve da vam odgovara, bolje da idete na sigurno, a naravno posle možete da isprobavate razne proizvode. :) Lekovi su takođe obavezni, ako va uhvati grip ili kijavica, ne želite valjda da jurite po apotekama? 

5. Laptop



Laptop će poslužiti za prebacivanje slika kada nestane memorije, može da posluži za gledanje filmova i razne druge stvari. :) Ako vam je lakše i tablet je odličan izbor. Laptop ne morate da nosite ukoliko ste na odmoru 2-3 dana, nije toliko neophodan. :)

6. Slatkiši 


Da, naravno da ću pokupovati razne egzotične slatkiše sa odmora, ali verujem da ima vas koji ne mogu da izdrže bez nekih naših slatkiša ni jedan dan, kao ja hah. :D

7. Rashladna torba


Ovo je nešto što sam danas otkrila. :D Otišla sam da nabavim još neke potrevštine za odmor, i pronašla ovo čudo. Naime, kada odete na plažu ili bilo koje toplije mesto, verujem da vam se sok i voda zagreju, čokoladice istope i jednostavno ste upropasti. Ali u ovu torbu stavite sok i ostaće hladan celog dana, čokoladice će ostati čvrste i sl. Barem tako piše na nalepnici. No, reći ću utiske ako nekog bude zanimalo. :)

8. Društvene igre


(izvinjavam se zbog blica slikala sam malopre a već je mrak)
Ponesite sve igre koje imate, od karata pa do twister - a, jer, nema ništa bolje nego uveče na terasi uz sok igrati "Ne ljuti se čoveče" sa bratom, sestrom, tatom, mamom ili čak novostečenom drugaricom. :)

9. Oprema za sportove


Ako idete na neko mesto sa plažom i morem, obavezno ponesite svu opremu za plivanje i ronjenje, jer je to prava prilika da je isprobate. Ako pak idete negde drugde, lopta za odojku i reketi za bagminton i tenis su nešto što je najpraktičnije poneti.:)

10. Kozmetika


I kada smo na odmoru moramo da vodimo računa o sebi, zar ne? Ne morate da nosite sto nesesera, već samo ono najosnovnije i najneophodnije. :) Možete da ponesete i nešto šminke, ali u malim količinama, jer odmor je prilika da se vaše lice odmori i oporavi od nje. I da, znam da na slici nije kozmetika, ali nisam znala da će ova stavka uopšte postojati kada sam slikala. :D 

11. Knjige


Kao veliki bookworm ponesem jednu knjigu za put, i još nekoliko za odmor u zavisnosti koliko dana ostajem. Ne preporučujem da nosite lektire ili neke teške knjige na odmor, bolje ponesite neke zanimljive i lake za čitanje. :)

Ovo su neke stavke kojih sam se prvo setila, ali i mnogo toga sam zaboravila. Tako da, ponesite naravno šorceve i crop - top majice, šešire, naočare za sunce i sl. :) Nadam se da vam se post svideo (opet izvinite za slike) i da ćete uživati u zakazanim postovima, a ja javljam utiske početkom avgusta! :)

Da li ste već putovali ili ćete putovati ove godine? :)
Ako da, gde? 
Šta vam je od ovih stavki najneophodnije?















24 коментара:

  1. Želim ti da se diivno provedeš na odmoru! :)
    Ja na putovanjima ne mogu bez knjiga, slušalica i telefona. :D Naravno, sve što si ti navela je jaako bitno, ali mislim da bez ovoga ne bih mogla da preživim. :D

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Bas zanimljiv post :) Ja ne mogu da odlucim sta bi po meni od svega ovoga bilo najneophodnije, posto je sve sto si navela potrebno za bilo koje putovanje <3 Slikice su preslatke :) Inace, nikada nisam videla onu rashladnu kesu, ali deluje bas prakticno i korisno. Ukoliko si je vec isprobala, volela bih da napises utiske <33333333333

    www.neramisic.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan post :) Nadam se da ćeš se lepo provesti na letovanju i da ćeš nam posle napisati jedan post o letovanju sa slikama iz Grčke :)

    fashionawakebyb.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Super ti je post i slozila bih se za sve ove stvari da su vazne kod putovanja. Zelim ti sretan put i da se lijepo odmoris i zabavis. :)

    http://anastasijasblog1.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  5. Lijepo se provedi na moru. :)) Super ti je post.

    ОдговориИзбриши
  6. Odlican post i lijepo se provedi na moru :)
    Sve ove stvari bih i ja ponijela, ne znam samo u kojoj kolicini slatkise jer pokusavam sto manje jesti toga, no... :)

    https://myfirsttextvm.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga, ja se vodim da ću kada dođem s odmora misliti na to, heh. :D ❤❤

      Избриши
  7. Odlican post! I ja bih slicne stvari ponela. Lep provod na moru! :)

    http://anastasijamatic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  8. Lepo se provedi na moru i uzovaj! :D
    Obuhvatika si ono najbitnije. Menu su slusalice i neka beleznica, naravno i knjiga, apsilutno uvek neizostavni! :D
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  9. Lijepo se provedi.
    Ja nosim slušalice i mobitel ,bez toga nigdje hah, sve u svemu, super post! ☺

    ОдговориИзбриши
  10. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  11. Lepo se provedi !! Uskoro idem u Solun , na vikend , i kupaću se u onaj njihov akva park !! Baš sam uzbuđen ! Da dobiješ boju , obavezno XD
    Možda možeš da objaviš photo post nakon se vratiš?

    ilordogaming.blogspot.com - novi post

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala i takođe, teško da ću da dobijem pošto sam inače bela kao sir, ali ima nade. :D Naravno da hoću, mogao bi i ti kada se vratiš. :)

      Избриши
  12. Zabavi se na odmoru! :)
    Inače odličan post! :)

    http://myblogmything1.blogspot.ba/2016/07/avon-haul.html

    ОдговориИзбриши
  13. Želim ti lep provod, uživaj! Ja ću na pravi odmor tek krajem avgusta, a do tada uživam u putovanjima vikendom.☺ Meni je veoma bitno da ponesem neku zanimaciju na more pošto nikada ne znaš kada će kiša pokvariti dan.♥♥

    Pametno dete

    ОдговориИзбриши