Странице

недеља, 4. септембар 2016.

Doživljaji iz Grčke! - Meduze su među nama, vožnja za povraćanje?!


Pre svega zelim da se izvinim sto postova nije bilo dve nedelje, mhm imala sam problema sa internetom, sve u kuci mi je crklo. I moram da se izvinim decku sa bloga My BOOK corner sto nisam bila u mogucnosti da objavim nas collab post na vreme. Kada sam zavrsila sa ovim, uzivajte u postu koji napisala pre oko mesec dana, da bar malo zaboravimo na skolu. :)

Zdravo svima i dobrodošli u moj novi post! ☺ Danas ja dosađujem svojim kratkim doživljajima sa odmora, odnosno Grčke. 
Nadam se da će vam se dopasti, i, krenimo! ☺


MEDUZE SU MEĐU NAMA 

Dobro, kako sam ja veoma paranojična u histerična osoba, u vodu nisam mogla da uđem bez zaštitnih patofni za vodu koje štite od ježeva i generalno povreda stopala. Ali, to nije ni bitno. Ja sam, dakle, zašla u neku dubinu. I da, pametna ja, krenula sam da ronim do dna i izvlačim kamenje i školjke odatle. I, naiđem ja na neki kamen (bar je ličio na kamen) i uzmem ga tako, i odnesem do površine zatvorenih očiju. Kada sam otvorila oči, shvatila sam da to nije nikakav kamen i da ta stvar u mojoj ruci ima pipke, i da se pomera. Ne možete ni ka zamislite kakav je to osećaj bio. Uz vrisak sam ispustila to nešto, za šta sada smatram da je meduza, mada čudno je što mi ništa nije uradila. Moj strah podstakle su meduze koje sam u dubini kasnije videla ispod svojih nogu. I od tada, više nikada ne zalazim u dubine veće od 2 metra..Ni sama ne znam zašto je moj strah od meduza toliki, iskreno. 


VOŽNJA ZA POVRAĆANJE 

Moj sledeći veliki poduhvat, bio je da se okušam na nekoliko vožnji u grčkom Luna parku. Lakše vožnje nisu mi predstavljale neki izazov, dok na red nije došla.. vožnja za povraćanje. Okej, samo ja je tako zovem. Uglavnom, nalaziš se u dubokoj stolici, i stolice su sve zajedno privezane za traku, koja se pomera gore-dole po vazduhu tokom vožnje. Nadam se da ste shvatili,imate sliku dole. I, meni je to izgledalo super, i tako, nađem se na stolici. Ali brzo sam promenila mišljenje o vožnji. Ako se niste vozili tim čudom, nećete shvatiti. Taj osećaj, kada vas traka podigne skroz do kraja, a onda pusti u slobodan pad, i kada se zaustavite se milimetar od zemlje, sekund kasnije vas ponovo podiže i bacaka. Bukvalno krv u venama kao da ide gore dole s vožnjom. Jedino u šta sam sigurna je da  više ne sedam za to čudo. 


SAVRŠEN APARTMAN 

Kako nismo išli preko turističke agencije jer smo se jednostavno kasno setili da zakažemo (...), rešili smo da tamo pokušamo da nađemo smeštaj. Međutim, tokom puta, neka stvar sa uljem (stvarno ne znam :D) se pokvarila i morali smo do nekog mehaničara, što nam je oduzelo dobrih 4 sata. Posle toga, kada smo konačno stigli, dali smo se u potragu. Prvih 5-6 apartmana koje smo našli ili nisu imali internet ili su bili premali za nas petoro, i potraga se odužila. Nakon 2 sata potrage, ja sam sa bratom otišla negde po sladoled i sok, dok su ostali tražili. Da, bila sam iznervirana što je već 2 a nismo našli apartman. Oko 4 smo konačno pronašli jedan koji odgovara. Imao je dve sobe, jednu sa bračnim i drugu sa bračnim i krevetom za jednu osobu, tačno pet. Ali morali smo da premeštamo krevete jer se mojoj braći ne može udovoljiti. Znam šta pričam, verujte mi. 



I eto, to su neki zanimljiviji doživljaji sa ovogodišnjeg odmora. ☺


Ako ste se vozili na onom čudu, kakvi su vaši utisci? 
Imate li vi strah od meduza? :D
Ako ste bili na letovanju, ispricajte mi neki vas dozivljaj. 



14 коментара:

  1. Mnoogo zaninljiv post, zaista. :D <3 Ja ove godine nigde nisam išla na letovanje, nažalost. Btw, nemam neki strah od meduza, i nisam se vozila na "ovom čudu",.a ne verujem ni da bih smela. :D

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Super post. Nisam se vozila tim cudom ali znam na sta mislis jer ima i kod nas. Medjutim, probala sam nekakvo cudo isto za povracabje ovde kod nas haha i nije mi bilo lako! xD
    Poseti:Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  3. Uhh, ne bih ja smela na to 'čudo za povraćanje'. Inače, volim adrenalin i smem na nešto što je normalno, a ne na nešto na čemu bukvalno rizikuješ svoj život :/ Mene je opekla meduza na moru, iako sam bila baš blizu obale. Ruka mi je jedno pola sata bila paralizovana jer me je ožarila jako blizu lakta, a to mesto je stvarno nezgodno. Vidim da ti je bilo baš lepo na odmoru ☺ U kom si mestu bila?
    allKatie

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Takodje, mene meduza nikada nije opekla ali da, ne rizikujem. :D Jeste, bila sam u Stavrosu, inace prelepo mesto. :)

      Избриши
  4. Interesantan post. Smatram da tako "daleka putovanja" uvek moraju biti zanimljiva i nezaboravna na ovaj ili onaj način... Drago mi je da si se leo provela i uživala, ipak, to je najvažnije kod odmora :). Ja sam ove godine putovala samo unutar granica naše zemlje i bilo je zaista divno. Super post draga! <33333333333

    http://modernastreberka.blogspot.rs/ :*

    ОдговориИзбриши

  5. Jako zanimljiv post! Htjela bih posjetiti Grčku! :)
    I da, i ja bih se vjerovatno ponašala poput tebe kada bi mi rekli da ima meduza u vodi, ja se toga mnogo bojim haha <3

    Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

    ОдговориИзбриши
  6. Draga Nađa, vidim da ti letovanje jako uzbudljivo protiče i baš mi je drago zbog toga! Svidja mi se ova doza humora u tvom postu, jako simpaticno!

    Novi post na mom blogu <3 --> http://thestoryofagothic.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  7. Ja bih se iskreno htjela voziti na toj traci (čudu). :D


    NA MOM BLOGU JE U TIJEKU DARIVANJE -> itsnina23.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши