Странице

недеља, 18. септембар 2016.

Jesenja euforija



Seća li se neko kako smo cele dane provodili  u krevetu i kukali kako nam je dosadno? To je leto, ili bar dobar deo. Sada smo definitivno završili sa tim i gledamo leto koje nas je brzinom svetlosti napustilo. Jesen je tu.


Leto je došlo kako je i otišlo. Veoma brzo, a ja već smišljam planove za leto 2017, ali, polako. Dok i to ne dodje, bilo bi lepo da se pozabavimo i posvetimo malo pažnje nadolazećoj jeseni. Jesen je oduvek, za sve bila najdosadnija, najtmurnija, najgora. Ili bar za većinu. Jesen nikada nije imala nešto posebno, što obeležava sva godišnja doba. A možda i ne?

Jesen, sa sobom, donosi i nove obaveze. Ritam naših života se ubrzava, dobijamo tone obaveza ali i postajemo veoma socijalni. Mhm, jesen svi mrzimo zbog škole, najveće trenutne pretnje naših života. Znam, previše dramatično. Ali hajde da se mi fokusiramo na lepote jeseni.


Prvo i najvažnije, sve te boje. Ko kaže da je jesen tmurna? Zar raznobojnno lišće nije svuda? Još malo pa će svo lišće požuteti, pa da imamo pravi doživljaj. Nije li lepo kada se šetaš ulicama šarenog grada? Grada zamađijanog jesenjom magijom. Miris hladnog vazduha prosto je neodoljiv, posle svih tih vrućih večeri. Koračanje po asvaltu predstavlja uživanje posle svih tih letnjih padova po njemu. Zadovoljstvo je hodati jednog jesenjeg jutra po gradu, jer ima i šta da se vidi. 


I da ne zaboravimo sve te plodove. U jesen voće sazreva kao ludo. Onda kada ujutru u kuhinji osetiš miris gotove zimnice, tada je jesen počela. Kada se uveče zaviješ u ćebence i dograbiš toplu čokoladu, te uživaš u novoj sezoni PLL- a, to je lepota jeseni. Jesen je i kada pozoveš drugarice na sleepover pa uvejene od glave do pete ćaskate u dvorištu do sitnih sati. 

I nešto što je takođe neizostavno, što pre kažite doviđenja šortsevima i crop - top majicama. :) Recite zdravo elegantnim jesenjim haljinama, prelepim crnim čizmama, preslatkim kapicama i šalovima i prelepim džemperićima. Jesen je odlično doba za isprobavanje novih stilova. Jer se tokom nje nosi sve mešovito i šareno, baš kakvo je i samo gidišnje doba. Iskreno jedva čekam jesenje outfit postove da krenu jer me veoma inspirišu. :)


Jesen ima nebrojeno lepota, a ovaj post bi bio predugačak da bih sve navela. Ovo su neke meni najdraže osobine jeseni, koja je tek došla i u kojoj ćemo uživati narednih meseci. :)

Ukoliko vam se ovaj post svideo posetite i:

Utisci iz Stavrosa: OVDE
Povratak u detinjstvo: OVDE
Expectations VS Reality: OVDE
Storytime iz Grcke: OVDE

Zašto vi volite jesen? 







13 коментара:

  1. odlican post nadja . svaki postovi su ti odlicni i mnogo zanimljivi .

    novi postovi na blogu booksdiar.blogspot.rs

    p.s molim te pogledaj mejl koji sam ti poslao veoma je bitan

    ОдговориИзбриши
  2. Meni je jesen definitivno omiljeno godišnje doba, baš zbog stvari kije si ti navela. A i volim kišu i malo hladnije vreme, tako da je to još jedan razlog zašto uživam u jeseni. :D Divno napisan post!

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan post, ja baš i ne volim jesen, više uživam ljeti. Ako želiš učlani se na moj blog, uzvratiti ću :)

    https://enotes10.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan post! Tek sada sam naletela na tvom blogu i divan je, pročitaću sve postove jer je sve savršeno! :)

    Ja sam te zapratila na blogu, možeš li da uzvratiš?

    https://broken55.blogspot.rs/?m=1

    ОдговориИзбриши
  5. Mogu ti reci da i mene drma jesenja eugorija i polako se sve vise radujem stvarima koje cine jesen carobnom :D
    Divan post! ♡
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  6. Jako inspirativan, kreativan i originalan post, sve pohvale za tebe Nadja <333 Istina je da puno ljudi ne voli jesen, ali ja ne spadam u njih. Ja sam osoba cije je omiljeno godisnje doba jesen :) I to bas zbog svih stvari koje si ti navela u danasnjem postu, ali moram dodati jos jednu stvar, a to je ajvar, njami, nesto najukusnije na svetu :D Takodje, mnogi ce se zacuditi, ali ja mnogo volim setnje po kisi, pojma nemam zasto haha :D <3333333333

    www.neramisic.blogspot.com

    ОдговориИзбриши