Странице

петак, 9. септембар 2016.

Petak uveče | Ulepšani trenuci spokoja

                                                                     

Petak uveče. Nije li to najlepši period u nedelji? Iskreno? Te dve reči, koje toliko blaženstvo izazivaju, koje opuštaju čim se izgovore. Kada uletiš u kuću brzinom munje i baciš ranac u neki ćošak. Ima li šta lepše? Kada ne moraš da uradiš domaći čim stigneš. Kada ne moraš da učiš za ispit istog dana. Kada kažeš: "Za danas sam gotov!" 


Hmm, raspravljajmo o tom konceptu petka. Zar petak nije najlepši dan u nedelji? Nije ista ni subota, ni nedelja. Jer ni subota ni nedelja  ne dobiju tu boju. tu blaženu nijansu slobode. Hm, slobode od obaveza. Čovek se tako oseti potpuno slobodno. Zar ne iščekujete tokom cele nedelje taj petak? Budite iskreni. Te radne nedelje, najslađe je kada dođe petak, pa brojite časove do poslednjeg zvona. Još su najsavršeniji minuti kada buljite u ručni sat i čekate poslednjih pet. Petak ima neku svoju magiju. 

Da se vratimo mi na glavnu temu. Završi se čas i vraćate se kući. Koraci su više nego veseli i zvižduk je sve glasniji. Imate na umu da imate ostatak dana, sutra, pa i prekosutra samo za sebe. Nećete se brinuti da li ste tačno uradili taj zadatak ili imate li sutra ispit iz geografije. Osećaj koji možda nadmašuje i onaj na raspustu koji smo do skoro imali.


A sada, u čemu je ta magija petka? Možda zato što je jedan jedini. Zato što se događa tek jednom nedeljno, i zato što ga toliko iščekujemo. Možda. Možda zato što nam zaigra srce čim izgovorimo te reči. Možda. 

U svakom slučaju, nešto lepše od svega je kada uletite u kuću, bacite ranac, zavalite se u fotelju i uživate u nekom filmu. 
Zato, uzivajte u ovom petku i iskoristite ga najbolje moguce! 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilo da ovo čitate u petak, subotu, nedelju ili ponedeljak, nadam se da ste uživali jer sam probala nešto drugačije. 
I izvinite što je post kratak. :)

Ukoliko vam se ovaj post svideo, pogledajte i:

Post o otmici Marine Joyce: OVDE
Post Expectaions VS Reality za prvi školski dan: OVDE
Storytime iz Grcke: OVDE
Collab, šta je sve internet zamenio?: OVDE

Šta se sa vama dešava kada dođe petak?
Doživljavate li ga kao sasvim običan ili poseban dan?







17 коментара:

  1. Ja sam inače važila za osobu koja je volela ponedeljak (duga priča), ali, sada, kako su se neke stvari malo izmenjale, više volim petak, mada, nije da ga nisam volela i ranije :) Sada je u potpunosti sjajan! :) Divan post!

    katieslittlecorner.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Aaaa, predivno! ^__^ Potpuno se slažem s tobom, petak je nekako poseban dan, dan kada znaš da posle napornog dana u školi ne moraš da razmišljaš ni o njoj ni o bilo čemu drugom, samo se opustiš i uživaš. :) Prelepo napisano!

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. super post nadja , u pravu si za sve sto si napisala petak je dan kada napokon mozemo posle skole da odmorimo inace nominovao sam te


    booksdiar.blogspot.rs novi post i nominovana si

    ОдговориИзбриши
  4. Interesantna tema, i ja mnogo volim petak popodne, jer se osecam kao da mi je vcikend daleko, a dok ne dođe, mogu potpuno da se prepiustim sebi i onome sto volim. :D
    Sjajan post, draga! ♥
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Nađa, jako lagan i simpatičan post, baš me je nekako opustio! Moj 'petak uveče' se ne razliku previše od drugih večeri u ostalim danima, jer je rutina ista, učenje neizostavno, izlazak vrlo redak, kozmetička rutina standardna i to je to.

    https://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga, znam, ali vikend je tu za opustanje taki da ti zelim da ga sto bolje provedes. ♥

      Избриши
  6. Kao mlađa,radovala sam se ponedeljku jako. Uzbuđivala me je i sama pomisao na njega i na činjenicu da krećem sa obavezama i učenjem. Međutim,kako su se moje obaveze povećavale a umor savladavao moje telo,sve više sam uvidela tu magiju petka. Post je lepo napisan,zaista vrlo originalna i savršena tema. Mislim da bi češće trebala pisati slične teme.

    P.S. Ne znam za tebe,ali ja najradije petak provedem zavaljena u krevet i sa serijom koju gledam redovno. Smejem se ,plačem i razgovaram sa tabletom. Ovaj petak je baš bio takav. Nisam razmiśljala o ničemu. Niti o školi,testu iz matematike koji me očekuje,nastavniku srpskog koji me čeka na odgovaranje. I odmorila sam mnogo više nego na raspustu. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Takođe, savetujem da ma koliko god imala da učiš petkom par sati posvetiš sebi. Inače da, petak nam je isti. :D ♥

      Избриши
  7. Sjajno napisano! Svi uvijek iscekujemo petak, koji kad napokon dodje, zavrsi se prije nego okom trepnemo. Uzivala sam u petku i lijepo sam se naspavala haha, sutra opet u skolu :(
    Posjeti moj blog i ako se uclanis, napisi u komentar kako bi mogla uzvratiti: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Super post <3
    Pretplati se na moj blog,uzvracam <3
    http://ami9fashion.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши