Странице

четвртак, 22. септембар 2016.

Vratimo pravi smisao bloga! | Kampanja



Pozdrav svima i dobrodošli u moj novi post. Danas pričamo o jednoj ozbiljnijoj temi i novonastaloj kampanji moje drage Sandre sa bloga Sandra Radojković (klik na ime), čija mi se ideja zaista dopala. :) Pa sam tako odlučila da takođe napišem post na ovu temu jer smatram da je potrebno da što više nas napravi post o ovome i da tako prevaziđemo ovaj problem. Dakle, ukoliko još ne znate o čemu se radi, ubrzo ćete saznati.


Naime, blog je mesto gde se razonodimo i jednostavno hobi koji nam služi da se poboljšavamo u mnogim stvarima i steknemo internet prijatelje, u suštini. Međutim, danas postoji mnogo osoba koje bi blog jednostavno da iskoriste za zaradu, da dobijaju besplatne stvarčice, itd... Svi smo svesni toga i koliko puta smo pričali o ovoj temi. Baš ti, ti blogeri koji blogove otvaraju radi zarade, lako se prepoznaju. U čuvenim "na brzaka" postovima koji se zasnivaju na par rečenica i svaki  post na blogu im je wishlista, uz to ne kvalitetno napisane. Wishliste su u redu ali ako su dobro napisane i ne prečeste. Elem, skrećem sa teme.


Svi smo svesni da postoji dobar deo takvih blogera, i mi možemo samo da im zamerimo na tome. Ali možemo  da pokušamo da umanjimo broj takvih i da svi zajedno napredujemo i postajemo kvalitetniji u celini.




 Zašto sam postala bloger?

Tokom 2015, oko sredine možda, otkrila sam bloger. Ne sećam se kako uopšte, samo sam naletela na neki tada aktivni blog, Flyovanje. Toliko sam ga volela i svaki dan po desetak puta proveravala ima li šta novo na njemu, ali komentarisala nisam. Onda sam krenula polako da otkrivam druge blogove, i sve na koje sam prijavljena pisala bih na papir, te svaki dan ulazila na svaki pojedinačno da vidim ima li šta novo, još uvek nisam znala kako funkcioniše news feed.  :D Sećam se tih blogova, Flyovanje, DIY for M i I, Always be positive, i naravno, Anja s diary koji mi je bio i ostao najdraži. Meni se t izrazito dopalo te sam svake večeri smišljala kako bih mogla da nazovem svoj blog, ideje za postove i slično, iako ga još nisam ni napravila. :D Tako sam napravila blog ali, da, nekih dva meseca ništa nisam pisala jer me je u tom periodu prošla ta "blogger" euforija. Ali vratila se u februaru, i ako ne grešim moj prvi post izašao je 6. februara pod naslovom "Početak" i pošto sam dobila 17 komentara već na prvom postu, bila sam dodatno ohrabrena i odlučila sam da krenem da pišem postove punom parom. Jednostavno sam želela da neko pročita šta ja mislim, da sa nekim podelim svoje stavove i mišljenja, kao dvostruki život, jel. :) Baš sam odužila ovo pitanje, heh. :D



-  Saveti novim blogerima?


Zaista nemam da dam neki zaista dobar savet što se blogovanja tiče, jer sam sama ovde samo 7 meseci, tako da ne želim da pametujem. Rećiću samo čime sam se ja vodila kada sam bila na samom početku. Dakle, ne brinite se isuviše oko izgleda ukoliko u početku ne budete mogli da se snađete, to nije ipak ono najbitnije a kako budete napredovali tako ćete i otkrivati neke cake. Kao ja, jer je meni trebao jedan ipo mesec da ukapiram kako se pravi baner. :D Takođe, trudite se da pišete štoo kvalitetnije postove, kada završite sa pisanjem posta pročitajte ga dva - tri puta i razmislite čime bi mogli da ga poboljšate pre nego što ga objavite. Razmišljajte o vašim čitaocima. Nemojte se obeshrabrivati ukoliko ne dobijate dovoljno podrške, komentara i čega sve ne kao vaše kolege blogeri. Uvek se iznenada dogodi da vaš blog odjednom velikom brzinom krene da raste, i ne znate šta ćete od sreće. Tako da, gledajte svoja posla i trudite se da ne budete ljubomorni.


NOMINUJEM SVE VAS DA PODELITE SVOJE MIŠLJENJE O OVOJ TEMI I DA PROŠIRIMO KAMPANJU. :)




Ukoliko vam se ovaj post svideo posetite i: 
Prvi post o jeseni: OVDE
Utisci iz Stavrosa: OVDE
Povratak u detinjstvo: OVDE
Expectations vs Reality: OVDE





Zbog čega ste vi postali blogeri?




























14 коментара:

  1. Super post! Slazem se u svemu sto si napisala. Uzivala sam u citanju ovog posta. :)

    http://anastasijamatic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. odlican post nadja odlicno napisano i ovaj post mi se mnogo da cu i ja napisati post na ovu temu jer zelim da podrzim ovu kampanju


    novi post na blogu booksdiar.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  3. Nađa draga, veliko hvala za to sto si napisala post na ovu temu, zaista ne postoje reci kojima bih ti najiskrenije opisala koliko mi je drago zbog toha i koliko mi znaci, zaista. Odlicno si ga napisala, sve bitno si istakla, i veliki lajk za to. Zaista si me obradovala, jos jednom veliko hvala.

    thestoryofagothic.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Divan post Nađa, treba da radimo koliko možemo da povećamo popularnost bloga. Divna ideja draga, zaista... :) <333

    ОдговориИзбриши
  5. Divn post! Jako mibse svidja! Super je Sandra, i mene je nominovala. :D
    Inace, i meni je Anjin blog bio jedan odnosnovnih pokretaca o ideji da otvorim blog :*
    "Teen Queen"

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. ❤ Mislim da su mnogi blogeri poceli zbog Anjice i njenog uticaja sto je sjajno. :)

      Избриши
  6. Odlična ideja!!! Definitivno ću podeliti ovo na blogu!! <3 <3 <3

    NOMINOVALA SAM TE ( something new ) pogledaj na zadnjem postu o čemu je reč <3 <3

    Boomy's Place

    ОдговориИзбриши